Gymfolket

Då jag gick på friskis och svetis när jag var yngre fans en äldre man som tränade på ett mycket speciellt sett. Han var mycket lång och smal, milt sagt nördigt uttryck. Gick alltid först på ett medelpass och sedan på vårat intensiv pass och stod alltid framför instruktören ibland så nära att ledaren hade svårt att göra rörelserna. Han gjorde alltid alla övningarna till det extrema, dvs ska man lyfta armarna ut vid sidan så var hans rakt upp ovan för huvudet, allt för att göra träningen effektivare. I många fall blev resultatet precis tvärrtom. Och för resten var det svårt att hålla skrattet nere. Minns speciellt när han ska stretcha och lägger ena benet bakom nacken och sedan raklång. Tror man måste ha varit där för att se det.


Hade helt glömt bort detta för än jag mötte en normann som var hans kopia, fast snäppet nördigare, om man kan bli det. Han går alltid på två spinningpass, han har i början så mycket motstånd att han knappast klarar att cyckla runt. Det ser otroligt löjligt ut, och när spinningledaren knappast kan hålla sig för skratt, ja då är det svårt att fokusera på träningen. Sen så kommer en snabb låt och man ska cyckla fort, då tar han bort allt motstånd så att pedalerna går nästan runt av sig själv, och då ser det ut som han ska ramla av cyckeln.


Sen är där en dam som spänner nacken så mycket så att det ser ut som hon headbangar sig igenom hela passet, känner du igen dem?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0